Ik ben Yolien Fransoo en kom uit Hoeilaart. Ik ben in juni 2017 afgestudeerd als ergotherapeut aan de Hogeschool Odisee te Brussel.

 

De praktijktoepassing van mijn eindwerk  “Voorkeurshandproblematiek bij kinderen – Ontwikkeling van een observationeel meetinstrument” heb ik uitgewerkt in het Revalidatieziekenhuis Inkendaal in Vlezenbeek.

 

 

 

Sinds augustus 2017 ben ik hier werkzaam als ergotherapeut. Ik geef er dagelijks therapie aan kinderen en jongeren van 2 tot 18 jaar met uiteenlopende leer- en ontwikkelingsstoornissen en/of achterstanden.

 

Ik werk eveneens als zelfstandig ergotherapeut in de Groepspraktijk In Balans te Overijse sinds december 2017.

 

Ik ben erkend als ergotherapeut door FOD-Volksgezondheid en geregistreerd bij het RIZIV. Ik ben lid van het Vlaams Ergotherapeutenverbond.

 

Werken met kinderen is mijn passie en interesseert me enorm.  Als zelfstandig ergotherapeut spits ik mij daarom toe tot de doelgroep kleuters en lagere schoolkinderen met leer- en ontwikkelingsproblemen en -stoornissen.

 

Aangezien het beroep van ergotherapeut steeds in beweging is, volg ik ook bijscholingen:

  • Permanente vorming: Problemen met lateralisatie bij kleuters en jonge kinderen – Thomas More – november 2016

  • Selectief mutisme - Inkendaal - Februari 2018
  • Verdiepingscursus: Schrijven bij kinderen - juni 2019